Sjøfrakt

Sjøfrakt er den mest brukte alternativet i internasjonal godstransport

Det er også det mest prisgunstige og miljøvennlige valget når du skal frakte gods over store avstander. Sjøfrakt passer best for forsendelser der fraktprisen skal være så lav som mulig og når du har muligheter til å planlegge forsendelsen litt tid i forkant. Av og til kan det være den eneste muligheten for frakt av stort, tungt eller farlig gods mellom kontinenter.

Vi i SG Logistics har lang erfaring med transport til sjøs og samarbeider med alle de største linjerederiene i verden. Gjennom vårt globale nettverk av samarbeidspartnere, kan vi hjelpe deg med å få godset trygt fram fra dør til dør.

Vi kan tilby følgende tjenester innen sjøtransport:

FCL – Full Container Load

Dette er det normale valget når lasten fyller mer enn en halv container eller om du har gods som er svært sensitivt for omlasting. Vi kan tilby FCL med en rekke forskjellige container-varianter.

LCL – Less than Container Load / Stykkgods

Når du skal ha mindre menger gods fraktet, kan vi gjennom vårt nettverk konsolidere godset ditt i en container sammen med varer fra andre avsendere. Dette gir en god utnyttelse av containeren og er derfor et godt valg både prismessig og miljømessig. Ved å sende mindre kvanta hyppigere, kan du også en oppnå en bedre flyt i verdikjeden din. Vår LCL tjeneste er meget pålitelig, og godset blir håndtert på en skånsom og sikker måte.

Break-Bulk Cargo / Out of Gauge (OOG).

Gods som grunnet mål eller vekt ikke passer i en container kan sendes på flak (Flat rack) eller som Break-bulk cargo, der last stues separat ombord i et skip. Vår beliggenhet, midt i en klynge av skipsutstyrsleverandører og skipsverft, har gitt oss lang erfaring med transporter av denne typen, enten lasten går med RO-RO skip, som dekkslast, med chartret båt eller på andre måter. Vi finner den løsningen som passer best for deg.

 

Vår sjøfraktavdeling står klar til å hjelpe deg med å:

  • Organisere opphenting hos avsender
  • Gi råd om hvordan lasten bør pakkes/stues
  • Finne de beste avgangene basert på dit behov
  • Utstede nødvendige papirer
  • Gi råd om hvordan du sikrer betalingen ved hjelp av remburs eller Letter of Credit (LC)
  • Sørge for at lasten er riktig forsikret
  • Passe på at varene blir sendt i henhold til dine spesifikasjoner
  • Passe på at du har nødvendige eksport- og importlisenser.
  • Få dine varer eksport og/eller importdeklarert i avsender og mottagerland
  • Organisere utlevering til mottager 
© SG Logistics AS
Utviklet av:
pencilphone-handsetmap-marker